HAKKARİ / ŞEMDİNLİ - Yaylapınar İlkokulu

Yaylapınar İlkokulu

Yaylapınar köyü
Vizyon
: Milli Eğitim Temel Kanunundaki belirtilen amaçlar doğrultusunda Türk insanını yetiştirmek… Ortaöğretime öğrenci hazırlamak…Öğrencilerin becerilerini ortaya çıkarmak,meslek seçiminde kabiliyetleri alanında yönlendirmek.
Misyon
T.C. Anayasasında ifade edilen çağdaş, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkelerine gönülden bağlı, ilköğretim programında amaçlanmış ; eğitim ilkelerini, çevre koşullarını da dikkate alarak etkili ve verimli bir şekilde uygulamak, öğrencilerin kabiliyetlerine ve ihtiyaçlarına uygun bir eğitim hizmetini sunmak, onların sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak yeteneklerini geliştirmelerine ortam hazırlamak ve okulda öğrenmenin kalitesini artırmak temel ilkemizdir.
Fen Lisesinde Öğrencimiz Bulunmaktadır.
Öğretim Şekli :TEKLİ ÖĞRETİM
KALORİFERLİ
köy yolu asfalt olup ulaşım köy servisleriyle sağlanmaktadır.
Gün içinde ilçeye gidiş-geliş yapan servisler bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri
120 hanelik bir köydür.Dağınık bir yerleşme vardır.Okul köyün merkezinde yer almaktadır.
il merkezine uzaklık 144 km ilçe merkezine uzaklık 22 km dir.